Ciclistul francez Julien Absalon, unul dintre cei mai titraţi specialişti în probele de MTB, a declarat că este nevoit să se retragă din activitatea sportivă la vârsta de 37 de ani, din cauza alergiei, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Elementul declanşator a fost alergia. Sunt trei ani de când sunt alergic la polenul din bazinul mediteraneean, care îmi afectează debutul de sezon. Medicul mi-a spus că asta se va agrava. În Cupa Germaniei, la Heubach, am aflat că sunt alergic şi la polenul din nordul Europei. Am avut o plecare foarte bună, dar apoi nu am mai putut să respir corect. Am avut un gust de sânge la nivelul bronhiilor. Această nouă alergie îmi cauzează două luni de probleme în plus.  Moralul meu a primit o lovitură. Dea semenea, mi-am dat seama că noile mele obiective, în afara competiţiei, au devenit mai importante decât cele din competiţii", a explicat sportivul. 

Absalon a câştigat tot ce se putea în probele de MTB, inclusiv două medalii olimpice de aur, la Atena, în 2004, şi la Beijing, în 2008, şi cinci titluri mondiale.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.