Jucătorilor echipei naţionale a Angliei li s-a cerut să nu dea mâna nici între ei, nici cu adversarii, pentru a reduce riscul de a contracta vreun virus sau vreo boală, informează inews.co.uk. Însă ei pot să-şi ciocnească pumnii cu alte persoane, în semn de salut, dacă e neapărat necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această recomandare face parte din instrucţiunile medicale primite de elevii lui Gareth Southgate, dar şi de staful selecţionerului, înaintea Cupei Mondiale din Rusia.

Cercetătorii de la Institutul de ştiinţe biologice, de mediu şi rurale de la Universitatea Aberystwyth din Ţara Galilor au ajuns la concluzia că ciocnirea pumnilor este de 20 de ori mai igienică decât strângerea mâinilor, iar Jurnalul american de control al infecţiilor a stabilit că este de 10 ori mai curată decât ciocnirea palmelor (high-five).

Jucătorii englezi au pus în aplicare recomandarea şi au putut fi văzuţi ciocnindu-şi pumnii peste tot pe unde au fost în Rusia.

Suedia şi Anglia se întâlnesc sâmbătă, de la ora 17.00, la Samara, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.