Jucătorii naţionalei de fotbal a Olandei se vor întâlni cu un grup de muncitori migranţi în Qatar, după un antrenament, înaintea primului meci al olandezilor la Cupa Mondială din acest an, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În primul rând, mergem în Qatar pentru a deveni campioni mondiali, însă bineînţeles că privim şi dincolo de fotbal”, a declarat selecţionerul Louis van Gaal. “Considerăm să este important să ne întâlnim cu cei implicaţi în situaţie. Drept urmare, îi invităm la antrenamentul nostru, pentru a le oferi şi o amintire frumoasă”, a adăugat el.

Anunţul olandezilor vine în contextul în care, cu câteva zile în urmă, FIFA a îndemnat echipele să se concentreze pe fotbal la Cupa Mondială, în ciuda îngrijorărilor legate de încălcarea drepturilor omului în Qatar.

Grupul Equidem de apărare a drepturilor omului a dezvăluit, într-un raport de 75 de pagini publicat joi, că muncitorii migranţi care au construit stadioanele pentru Cupa Mondială erau nevoiţi deseori să muncească multe ore în condiţii grele şi erau discriminaţi şi abuzaţi.

Criticat intens pentru nerespectarea drepturilor omului, Qatar a pus în aplicare o serie de reforme în domeniul muncii în ultimii ani. Însă, potrivit organizaţiilor internaţionale, abuzurile încă sunt răspândite.

Naţionala Olandei va disputa primul meci de la CM din Qatar, în 21 noiembrie, cu Senegal, la Doha.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.