Jucătoarea de tenis ucraineană Marta Kostiuk a declarat miercuri că preşedintele CIO, Thomas Bach, greşeşte atunci când afirmă că sportivii din Rusia şi Belarus pot reveni în competiţiile internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a-şi argumenta poziţia, Thomas Bach a oferit tocmai exemplul meciului câştigat de Marta Kostiuk împotriva rusoaicei Varvara Gracheva, în finala turneului WTA de la Austin (Texas). Preşedintele CIO a dorit să demonstreze astfel că există deja sporturi în care ruşii concurează fără probleme.

Kostiuk a replicat miercuri, declarând: "În sportul nostru, în tenis, există un sistem de calcul al clasamentului. Dacă nu particip la turnee, atunci îmi pierd punctele şi locul din clasament, iar cariera mea s-ar încheia”. Marta Kostiuk a dorit să reamintească faptul că şi-a ignorat adversara la finalul meciului, refuzând să srângă mâna rusoaicei, într-un gest care a ţinut capul de afiş al ştirilor în momentul respectiv.

Kostiuk a mai declarat că în ultimul an ea şi alţi colegi ucrainieni au luptat pentru excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus din tenis: „Din păcate, nu suntem jucători independenţi. Lucrăm pentru WTA şi ATP (organizatorii de competiţii) şi nu avem prea multă putere pentru a face schimbări”, a spus Marta Kostiuk.

O altă jucătoare ucraineană, Lesia Tsurenko a declarat că „Este un conflict etic de fiecare dată când evoluăm împotriva jucătorilor din Rusia şi Belarus. Fiecare meci este un calvar. Am fost atât de mult afectată, încât am avut şi un fel de atacuri de panică”, a declarat Tsurenko.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.