Pilotul american de origine ecuadoriană Juan Manuel Correa s-a ridicat pentru prima dată din pat, la aproape două luni de la accidentul suferit la Spa-Francorchamps, în care şi-a pierdut viaţa un alt concurent, francezul Anthoine Hubert, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Correa a publicat, joi, pe contul său de Instagram, un film emoţionant, cu prima lui încercare de a se ridica din patul de spital. Cu piciorul drept prins într-un dispozitiv complicat, pilotul de 20 de ani a reuşit, chinuit de durere, să se ridice şi să stea câteva zeci de secunde sprijint cu mâinile de un cadru.

"Pentru prima dată în picioare. Progresând încet", a scris el.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First time standing up slowly progressing

A post shared by Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) on

La finalul lunii septembrie, Correa a fost supus, la Londra, unei operaţii la piciorul drept care a durat 17 ore. Medicii au încercat şi au reuşit să-i salveze piciorul de la amputare.

La 31 august, la Spa-Francorchamps, pilotul de 22 de ani al echipei Arden, Anthoine Hubert, şi-a pierdut viaţa în cursa belgiană de Formula 2.

Monopostul francezului a pierdut aripa faţă după o coliziune şi a ajuns în zidul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, de unde a ricoşat înapoi pe pistă.

Juan Manuel Correa de la Sauber Junior a intrat în plin în monopostul avariat al lui Hubert. Coliziunea dintre maşina Sauber şi monopostul Arden avea să ducă la decesul lui Hubert. La rândul lui, Correa s-a ales cu ambele picioare fracturate şi cu o accidentare la coloană.

El a fost transportat la un spital din apropierea circuitului, apoi transferat, la 3 septembrie, la o unitate medicală din Londra, unde a fost plasat în comă indusă, pentru o mai bună recuperare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.