Jorge Messi, tatăl şi agentul fotbalistului Lionel Messi, a ţinut să-i răspundă preşedintelui Ligii Profesioniste din Spania, Javier Tebas, care a susţinut că vedeta argentiniană nu poate pleca în această vară de la FC Barcelona fără să fie achitată clauza de reziliere a contractului, în valoare de 700 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu ştim ce contract au analizat şi care sunt bazele pe care concluzionează că acelaşi contract cu o <clauză de reziliere> ar fi aplicabil în cazul în care jucătorul ar decide să rezilieze unilateral contractul, cu efect de la sfârşitul sezonului 2019/20", se arată în comunicatul transmis de tatăl şi agentul lui Messi, Jorge, potrivit marca.com.

Apoi, Jorge Messi l-a criticat pe preşedintele LaLiga, Javier Tebas: "Aceasta este o eroare evidentă din partea ta".

În cele din urmă, tatăl lui Messi a făcut trimitere directă la clauza de reziliere de 700 de milioane de euro, despre care spune că nu mai este valabilă.

"Este evident că despăgubirea de 700 de milioane prevăzută în clauza anterioară nu mai este deloc aplicabilă”, se precizează în comunicat.

Messi mai are un an de contract cu FC Barcelona şi înţelegerea lui are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro. O altă clauză îi permitea jucătorului de 33 de ani ruperea unilaterală a contractului, fără despăgubiri, dar a expirat la începutul lunii iunie.

Messi susţine că poate pleca liber de la FC Barcelona, pentru că data până la care putea rupe unilateral contractului s-a prelungit, la fel ca sezonul, din cauza pandemiei de coronavirus, opinie care nu este împărtăşită de La Liga, organizatoarea campionatului spaniol.

"Contractul este în prezent în vigoare şi are o <clauză de reziliere> aplicabilă în cazul în care Lionel Andres Messi decide să solicite rezilierea anticipată unilaterală a contractului, efectuată în conformitate cu articolul 16 din legea prin care este reglementată relaţia specială de muncă a sportivilor profesionişti", a arătat, într-un comunicat, liga spaniolă, în urmă cu câteva zile.

Totuşi, se pare că Jorge Messi a vrut doar să-i dea o replică preşedintelui LaLiga şi comunicatul său nu presupune neapărat că jucătorul mai doreşte să părăsească echipa catalană.

Potrivit presei spaniole, Lionel Messi ar fi înregistrat un video, în care anunţă că va rămâne la Barcelona până la finalul contractului său, scadent vara viitoare. Înregistrarea ar urma să fie făcută publică în cursul zile de vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.