Pilotul spaniol Jorge Lorenzo se va retrage din motociclism la finalul acestui sezon, la vârsta de 32 de ani, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jorge Lorenzo, care va face anunţul oficial, joi, într-o conferinţă de presă, a avut un sezon dezamăgitor în 2019, primul cu Honda, după alte două sezoane nefericite pentru el petrecute la Ducati.

Cu o etapă înaintea finalului, spaniolul este pe locul 19 în clasamentul piloţilor, cu doar 25 de puncte, în timp ce colegul său de la Honda, Marc Marquez, este deja campion mondial, cu 395 de puncte.

Neadaptat la motocicleta Honda avută la dispoziţie, evoluţia lui Lorenzo a fost afectată în acest an şi de un accident grav suferit în iunie, la Assen, în antrenamente, ultimul dintr-o lungă serie de căzături pe care a avut-o. El a suferit în Olanda fracturi ale vertebrelor 6 şi 8 şi nu a mai participat la patru curse, la trei fiind înlocuit de Stefan Bradl.

Lorenzo a câştigat în cariera lui trei titluri mondiale la MotoGP, în 2010, 2012 şi 2015, toate cu Yamaha, şi de două ori la clasa 250 cmc, în 2006 şi 2007.

El mai avea un an de contract cu Honda. Jorge Lorenzo va pilota ultima dată, duminică, la Valencia, pe cicuitul Ricardo Tormo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.