Johanna Konta, jucătoarea britanică cel mai bine clasată, pe locul 31 WTA, a fost exclusă de la Wimbledon după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătoarea de 30 de ani, cap de serie numărul 27, a fost nevoită să intre în izolare pentru 10 zile după ce un membru al echipei ei a fost testat pozitiv.

Ea ar fi trebuit să joace, marţi, în primul tur, cu sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 64 WTA.

"Simpatiile noastre sincere sunt cu Johanna şi sperăm să o vedem pe teren cât mai curând posibil”, a scris organizatorii turneului de la Wimbledon, pe Twitter.

Grand slam-ul londonez începe, luni, la All England Club, după ce anul anul trecut competiţia nu s-a desfăşurat din cauza pandemiei de coronavirus.

Toţi jucătorii trebuie să stea la hotelul oficial din Westminster şi li se permite să aducă trei persoane cu ei. Astfel, Konta i-a ales pe logodnicul ei, pe antrenorul Dan Smethurst şi pe preparatorul fizic Gill Myburgh.

Konta, semifinalistă în 2017 pe iarba londoneză, va putea să se izoleze în locuinţa ei din Londra..

Ea este al doilea participant la Wimbledon nevoit să se retragă din cauza Covid-19, după danezul Frederik Nielsen, specialist al probei de dublu. Şi el a intrat în contact cu o persoană infectată, antrenoul lui.

Chinezoaica Yafan Wang, locul 123 WTA, o va înlocui pe jucătoarea britanică pe tabloul principal, ca lucky loser.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.