Tamayo Marukawa, ministrul japonez responsabil cu Jocurile Olimpice, a anunţat, joi, că JO se vor desfăşura fără spectatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit cosr.ro, la baza acestei hotărâri a stat decizia de  joi a premierului nipon Yoshihide Suga de a declarara stare de urgenţă pentru Tokyo, de luni (12 iulie) până la 22 august. De asemenea, prim-ministrul aponez a hotărât să extindă restricţiile şi în provincia Okinawa.

Bbc.com notează că Marukawa a făcut anunţul după discuţii cu oficiali şi cu organizatorii competiţiei.

“Este regretabil că Jocurile Olimpice se vor desfăşura într-un format foarte limitat, din cauza propagării coronavirusului. Îmi pare rău pentru cei care au cumpărat bilete”, a declarat Seiko Hashimoto, preşedintele Tokyo 2020.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial organizatorii JO au anunţat că nu se va permite accesul spectatorilor în locurile de desfăşurare a probelor de la Olimpiadă la Tokyo, însă au precizat şi faptul că dacă va exista o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte propagarea coronavirusului, atunci s-ar putea revizui situaţia cu privire la spectatori.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.