Unitatea de integritate în atletism a anunţat că 20 de atleţi nu pot concura la Jocurile Olimpice, ei neîndeplinind standardele cu privire la testele antidoping făcute în afara competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 20 fac parte din ţări “de categorie A”, adică “de înalt risc” în ceea ce priveşte dopajul.

Conform regulamentelor, sportivilor din ţări de categorie A trebuie să li se facă cel puţin trei teste antidoping inopinate în afara competiţiilor (de urină şi sânge) în ultimele zece luni înaintea unei competiţii majore. Testele trebuie făcute la un interval de cel puţin trei săptămâni. Abia după aceste teste atleţii pot deveni eligibili pentru a-şi reprezenta ţara la Campionatelel Mondiale sau la Jocurile Olimpice.

În 2021, cele şapte federaţii identificate ca fiind de categorie A sunt Belarus, Bahrain, Etiopia, Kenya, Maroc, Nigeria şi Ucraina.  

Nu au îndeplinit criteriile legate de testarea antidoping şi nu sunt eligibili pentru JO zece sportivi din Nigeria, trei din Belarus, trei din Ucraina, doi din Kenya şi câte unul din Etiopia şi Maroc.

Nigeria avea în total 23 de atleţi calificaţi la JO, Belarus avea 35, Etiopia 44, Kenya 40, Maroc 16 şi Ucraina 51. Singura federaţie de categoria A care nu are niciun atlet neeligibil este cea din Bahrain, cu 13 sportivi la JO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.