Un oficial de la competiţia de atletism a suferit o fractură la picior şi o hemoragie gravă după ce a fost lovit accidental de un ciocan aruncat de un concurent, la Jocurile Asiatice de la Hangzhou. El este acum în stare stabilă, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Jocurilor, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, cu puţin înainte de ora 20.00 (12:00 GMT), kuweitianul Ali Zankawi s-a aliniat pentru una dintre aruncările sale în finala masculină de ciocan, pe stadionul olimpic plin de oameni din oraşul din estul Chinei. Dar, în loc să se îndrepte direct spre teren, ciocanul a zburat în lateral şi jos, spre dreapta, nimerind în piciorul oficialului tehnic care stătea jos.

Îngrozit, Zankawi a alergat spre bărbat în timp ce sângele curgea din piciorul drept al oficialului. Oficialul, Huang Qinhua, în vârstă de 62 de ani, a făcut o grimasă şi s-a clătinat ameţit în timp ce Zankawi s-a grăbit să îl verifice.

În câteva secunde, Zankawi şi-a folosit mâinile şi forţa pentru a improviza un garou pe coapsa lui Huang şi a opri sângerarea.

Personalul medical l-a preluat în scurt timp pe Huang pe o targă, după ce i-a aplicat un garou, apoi l-a trimis la un spital din apropiere.

"A ajuns la spital la ora 20:15, unde a fost diagnosticat cu o fractură deschisă de tibie şi peroneu", a declarat purtătorul de cuvânt al Jocurilor, Xu Deqing, într-o conferinţă de presă duminică. "În prezent, semnele sale vitale sunt stabile".

Finala a fost câştigată de Wang Qi din China. Zankawi a terminat al optulea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.