Un sportiv nevoit să renunţe la participarea la o finală în doi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de exemplu la tenis sau badminton, din cauza testării pozitive cu coronavirus, va primi medalie de argint, a anunţat CIO, potrivit L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Dacă un sportiv trebuie să renunţe la participarea la concurs înainte de atribuirea medaliilor, el va primi recompensa minimă pe care ar fi putut să o primească. Un sportiv care nu va putea participa la o finală în doi va primi medalie de argint”, a declarat Kit McConnell, director în cadrul forului.

În ceea ce priveşte însă finala sau meciul pentru loculu trei, acestea vor avea loc. “Dacă un sportiv trebuie să se retragă, locul său va deveni liber pentru un cel mai bine clasat sportiv eligibil”, a explicat McConnell.

Regula ar putea fi pusă în aplicare şi la sporturile de echipă: “În funcţie de nivelul competiţiei, o echipă înlocuitoare ar putea ocupa locul lăsat liber din cauza covid-19, de exemplu în sferturi de finală sau semifinale”.

Aceste dispoziţii nu se vor putea aplica însă în sporturi cum este judo-ul, în care competiţia are loc într-o singură zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.