Mai mulţi atleţi din delegaţia australiană au fost plasaţi în izolare pentru că au intrat în contact cu sportivul american Sam Kendricks, specialist al probei de săritură cu prăjina, care fost testat poztiv cu noul coronavirus, a anunţat, joi, Federaţia Australiană de Atletism (AA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AA nu specifică numărul de sportivi afectaţi de această măsură, dar indică faptul că aceştia sunt în prezent testaţi, în conformitate cu protocolul stabilit.

Potrivit Sydney Morning Herald, toţi cei 63 de atleţi australieni din delegaţie au fost plasaţi în izolare.

Susa citată relatează că Kurtis Marschall, atlet australian care participă la Tokyo în proba de săritură cu prăjina, a fost confirmat drept un caz contact cu Kendricks şi că şi alţi sportivi ar fi putut interacţiona cu Kendricks.

Americanul Sam Kendricks, unul dintre favoriţii la medalie, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi nu va lua startul în proba de săritură cu prăjina din cadrul JO de la Tokyo.

El a fost plasat în izolare într-un hotel din Tokyo, aşa cum prvede protocolul comitetului de organizare.

Informaţia a fost anunţată de tatăl atletului, care este şi antrenorul lui, fiind ulterior confirmată de Comietul Olimpic din SUA.

Alături de suedezul Armand Gustav "Mondo" Duplantis şi de francezul Renaud Lavillenie, americanul era unul dintre favoriţii probei.

Kendricks, 28 de ani, este medaliat cu bronz la JO din 2016, de la Rio de Janeiro, şi dublu campion mondial, în 2017 şi 2019.

Calificările probei de săritua cu prăjina vor avea loc sâmbătă, iar finala, marţi.

Probele atletice încep vineri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.