Forul naţional de gimnastică din SUA (USA Gymnastics) a anunţat, duminică, retragerea sportivei Simone Biles şi din finala la sol,după ce aceasta a renunţat la cea pe echipe, individual-compus, sărituri şi paralele, invocând probleme legate de sănătatea mentală. Biles ”se mai gândeşte” la finala de la bârnă, programată marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică sunt programate finalele feminine la sărituri şi paralele, iar Biles a decis, sâmbătă, să se retragă şi de pe aceste liste de start.

Anterior, ea a părăsit finala pe echipe, chiar după sărituri, şi s-a retras şi din cea la individual-compus. Conform anunţului USA Gymnastics, o decizie privind participarea în finala de la bârnă, din 3 august, va fi anunţată în timp util.

Gimnasta în vârstă de 24 de ani a invocat probleme legate de sănătatea mentală.

Simone Biles este singura gimnastă de la JO de la Tokyo, care a obţinut calificarea în toate cele şase finale ale competiţiei. În 2016, Biles a câştigat patru medalii olimpice de aur.

În finala de la bârnă este calificată şi Larisa Iordache.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.