Doi fotbalişti din Africa de Sud au devenit primii sportivi din Satul Olimpic care au avut rezultate pozitive la testele pentru noul coronavirus, ceea ce amplifică temerile că virusul ar putea forţa un număr tot mai mare de concurenţi să nu poată participa la Jocurile de la Tokyo, care vor începe vineri, informează.guardian.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fundaşul dreapta de la Orlando Pirates, Thabiso Monyane, şi mijlocaşul ofensiv de la Moroka Swallows, Kamohelo Mahlatsi, au fost testaţi pozitiv, la fel ca analistului video Mario Masha, care a fost găsit infectat la sosirea la Tokyo. Întreaga echipă a Africii de Sud este acum în carantină, în timp ce aşteaptă rezultatele altor teste.

"Avem trei cazuri pozitive de COVID-19 în cantonamentul de aici, doi jucători şi un oficial. Se fac teste zilnic. Masha şi Monyane au acuzat temperaturi ridicate şi teste pozitive de salivă şi apoi au fost luaţi pentru a face testul nazal şi din păcate au fost pozitivi pentru Sars-CoV-2. Mahlatsi este cel mai recent jucător care a trecut prin acelaşi proces", a declarat Mxolisi Sibam, team-manager-ul Africii de Sud.

El a spus că echipa a fost plasată în carantină până va primi permisiunea de a se antrena, în timp ce aşteaptă mai multe rezultate la testele efectuate duminică.

"Această situaţie nefericită ne-a făcut să ratăm prima noastră sesiune intensivă de antrenament”, a adăugat oficialul.

Preşedintele Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, i-a asigurat pe sportivi că organizatorii au "un plan în vigoare" pentru a răspunde unui posibil focar în Satul Olimpic. Duminică, acest mesaj a fost întărit de directorul executiv al Jocurilor Olimpice din partea CIO, Christophe Dubi, care a susţinut că riscurile ca virusul să se extindă în sat sunt "aproape imposibile".

"Testarea este modalitatea de a reduce orice răspândire. Când avem un caz pozitiv, înseamnă acţiune. Ştim că nu există un risc zero, dar în acelaşi timp amestecul şi întâlnirile delegaţiilor sunt foarte limitate. Cu toate măsurile existente, menţinem riscul la un nivel minim absolut. Ceea ce am făcut de când au apărut cazuri la aeroport şi în sat a fost să ne asigurăm că persoanele sunt izolate, testate şi nu prezintă vreun risc", a spus Dubi.

Africa de Sud va evolua, joi, în prima zi a turneului de fotbal, cu Japonia, pe Tokyo Stadium, într-o partidă din Grupa A.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.