Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, vineri, că va autoriza participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice, sub drapel neutru şi în anumite condiţii, considerate "discriminatorii" de către Rusia, relatează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia a denunţat drept "discriminatorii" condiţiile prezentate de CIO pentru participarea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice.

"Condiţiile sunt discriminatorii şi contravin principiilor sportive. Ele dăunează Jocurilor Olimpice în sine, nu sportului din Rusia. Această abordare este absolut inacceptabilă", a declarat ministrul rus al Sportului, Oleg Matytsin, citat de agenţia de presă TASS.

Cu toate acestea, el a precizat că sportivii ruşi care au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 "vor participa probabil". "Îi susţinem întotdeauna pe ai noştri, sunt sportivii noştri, membri ai familiei noastre sportive", a continuat el.

Vineri, Comitetul Internaţional Olimpic a autorizat sportivii ruşi şi belaruşi să participe sub un drapel neutru la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, cu excepţia probelor pe echipe şi dacă nu susţin activ invazia rusă în Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.