Japonia a negat, vineri, informaţiile pe surse din The Times cu privire la un eventual anunţ legat de anularea Jocurilor Olimpice, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al guvernului japonez a afirmat că “nu există adevăr” în articolul jurnalului britanic potrivit căruia s-ar fi ajuns la concluzia că JO trebuie să fie anulate.

“Vom nega clar ştirea”, a declarat Manabu Sakai, membru al guvernului, într-o conferinţă de presă.

Guvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a declarat că nu au existat discuţii cu privire la anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice.

Şi Comitetul de Organizare al JO a negat informaţiile din The Times, precizând că partenerii săi, inclusiv guvernul şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), sunt concentraţi total pentru găzduirea evenimentului conform programării.

“Este foarte dezamăgitor să vedem că  Times publică o astfel de ştire de tip tabloid cu o sursă care nu este de încredere. Guvernul este dedicat total organizării unor Jocuri Olimpice în siguranţă”, a declarat pentru Reuters o sursă din Comitetul de Organizare.

The Times a scris, citând o sursă din coaliţia de la guvernare, că guvernul japonez a ajuns în privat la concluzia că va trebui ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie anulate din cauza coronavirusului.

JO de la Tokyo ar fi trebuit să se desfăşoare vara trecută, dar au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.