Ciclistul Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick Step), care a suferit un accident grav în Turul Poloniei şi a fost în comă, a avut nevoie de 130 de puncte de sutură la faţă, mai are un singur dinte şi o coardă vocală încă îi este paralizată, a anunţat managerul său, Patrick Lefevre, care l-a vizitat pe sportiv la spital, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Medicii au scos 130 de puncte de sutură de pe faţa sa. Mai are un singur dinte şi o coardă vocală încă îi este paralizată. Încă nu ştie să respire corect. Este într-o stare mai proastă decât Remco Evenepoel (care a căzut în urmă cu zece zile în Turul Lombardiei). Fracturile lui Remco ar trebui să se vindece în şase săptămâni, însă în cazul lui Fabio Jakobsen, medicii vorbesc despre o convalescenţă de câteva luni”, a explicat Lefevre.

Un accident grav a avut loc, la 5 august, în etapa I a Turului Poloniei, desfăşurată între Chorzow şi Katowice (195 de kilometri), cu doar câţiva metri înaintea linie de sosire. Doi ciclişti olandezi au fost implicaţi în acest accident, Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), în vârstă de 27 de ani, şi Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step), 23 de ani. La sprint, pe un fals-plat în coborâre, la viteza de aproximativ 80 de kilometri/oră, Groenewegen era la conducere cu câţiva metri de linia de sosire când i-a tăiat calea lui Jakobsen, care încerca să-l depăşească prin dreapta. Groenewegen s-a ciocnit cu Jakobsen, iar acesta din urmă a fost proiectat violent în panourile publicitare de pe marginea drumului, lovind şi un oficial. Jakobsen a fost reanimat pe loc, apoi transportat la spital în stare gravă. La spital, Jakobsen a fost operat la faţă timp de câteva ore şi a fost plasat în comă artificială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.