Federaţia australiană (Rugby Australia) şi Israel Folau au ajuns la un acord şi au încheiat litigiul generat de ruperea contractului sportivului pentru declaraţiile sale homofobe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat comun, Rugby Australia, federaţia statului Noua Galie de Sud (NSW Rugby) "şi Isarel Folau au reglat astăzi litigiul lor, cu privire la ruperea contractului sportivului după ce a postat un mesaj religios pe o reţea de socializare".

"Rugby Australia şi NSW Rugby nu sunt de acord în niciun fel cu conţinutul mesajului de pe reţeaua de socializare. Deşi nu a fost în intenţia noastră, Rugby Australia recunoaşte şi îşi cere scuze pentru orice durere sau prejudiciu cauzat familiei Folau. La fel, domnul Folau nu a intenţionat să rănească sau să prejudicieze jocul de rugby şi recunoaşte şi îşi cere scuze pentru orice daună cauzată. Părţile nu au intenţia de a comunica mai mult pe marginea termenilor înţelegerii, care sunt confidenţiali", se mai arată în comunicat.

"Cu recunoaşterea şi scuzele celor de la Rugby Australia, am fost reabilitaţi şi acum ne putem vedea de vieţile noastre, pentru a ne concentra pe credinţa noastră şi pe familia noastră. Maria şi eu dorim să-i mulţumim Domnului pentru îndrumarea şi puterea acordate. Le mulţumim suporterilor noştri pentru gândurile şi rugăciunile lor, în particular familiilor noastre şi congregaţiei noastre", a declarat Folau.

Forul australian risca grave probleme financiare dacă această speţa ar fi fost tranşată la tribunal. Jucătorul solicita 14 milioane de dolari australieni (8,6 milioane de euro) pentru concediere abuzivă.

În luna aprilie, federaţia australiană, Rugby Australia (rugby în 15), i-a reziliat contractul de jucător profesionist lui Israel Folau, după afirmaţiile homofobe făcute de acesta pe reţelele de socializare. "Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Din acest motiv, contractul lui Folau a fost reziliat în cele din urmă şi sportivul a ratat Cupa Mondială disputată, recent, în Japonia.

Israel Folau avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său, în valoare de multe milioane de dolari anual. Sportivul a evoluat de 73 de ori în echipa naţională şi ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia.

Ulterior, Folau a dat în judecată federaţia australiană (Rugby Australia) şi clubul NSW Waratahs, pentru că i-au reziliat contractul de sportiv profesionist.

În plângerea formulată la Curtea federală australiană, Folau cerea despăgubiri între 10 şi 14 milioane de dolari australieni şi permisiunea de a-şi duce mai departe contractul de rugbist profesionist.

Sportivul acuza Rugby Australia şi clubul NSW Waratahs de discriminare, considerând că rezilierea înţelegerii a fost făcută din cauza convingerilor sale religioase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.