Echipa naţională de fotbal a Islandei continuă să scrie istorie, devenind reprezentativa celei mai mici ţări din punct de vedere al număului de locuitori (sub 340.000), care se califică la turneul final al unei Cupe Mondiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Precedentul record era deţinut de Trinidad şi Tobago (1,3 milioane de locuitori), la CM-2006.

Islanda a învins, luni, cu 2-0, pe teren propriu, pe Kosovo şi a câştigat Grupa I a preliminariilor CM-2018, din care au mai făcut parte Croaţia, Ucraina, Turcia şi Finlanda.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Fanii prezenţi pe stadionul din Reykjavick au sărbătorit calificarea în stil propriu, împreună cu jucătorii, prin bătăi ritmate din palme, dar şi cu focuri de artificii.

Islanda va participa astfel, anul viitor, la competiţia din Rusia. Acesta este al doilea turneu final major consecutiv al islandezilor, după Euro-2016, când au ajuns în sferturile de finală şi au învins Austria şi Anglia..

Anterior, islandezii nu au mai fost prezenţi la niciul turneu final major.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.