Antrenorul Ionuţ Badea, aflat la debutul pe banca Astrei Giurgiu, spune că, pentru el, calificarea echipei sale în ultimul act al Cupei României este doar o statistică şi că formaţia pe care o pregăteşte are numai finale până la sfârşitul sezonului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E victoria grupului, eu nu am făcut altceva decât să le ridic un pic stima de sine, să vorbesc mult despre tot ceea ce ar putea să facă şi nu s-a făcut până acum. Era un moment tensionat, şi când spun treaba aceasta, e vorba de seria aceasta de lipsă de victorii. Am avut puţin timp la dispoziţie, grupul a răspuns bine în momentul acesta, însă pentru mine este doar o statistică în momentul de faţă. Dacă tot am vrut finale, avem în continuare finale, o să fie pe ordinea noastră de zi acest lucru. Atitudinea a fost ceea ce m-a bucurat foarte mult, încă sunt jucători care trebuie să crească în încredere şi mă refer la cei tineri. Această partidă s-ar fi terminat 0-0 în mod normal. Ambele formaţii au avut situaţii de a marca, dar nici noi, nici ei nu am fost atât de convinşi. Totul s-ar fi îndreptat spre un 0-0, dar a venit acea centrare către poartă şi lucrurile s-au complicat, dar jucătorii au răspuns foarte bine, practic muţi dintre ei au jucat ca nişte gladiatori şi sper ca acest lucru să fie o nouă bază pentru ei, ca să putem creşte în continuare. (n.r. - dacă nu i-a fost frică să preia Astra în acest moment dificil) De obicei, nu te caută nimeni când e bine. Sunt situaţii pe care noi antrenorii le gândim, încercăm să fie cât mai bine, dar, din propria mea experienţă, şi nu e puţină, nu e zonă de confort. Aşa că, pentru mine personal, este o provocare. Întotdeauna mi-au plăcut aceste provocări, să lucrezi sub presiune, pentru că este o presiune fantastică şi la toate echipele pe care le-am luat pe parcurs, şi nu au fost puţine, am reuşit. Sper să reuşesc şi aici, grupul este bun, momentul a fost foarte dificil. Am vorbit cu Eugen Neagoe, pe care îl stimez şi respect foarte mult, e un tip care a încercat să facă multe lucruri bune, din păcate pentru el s-a ajuns la această separare, nu i-aş zice despărţire, dar asta este viaţa noastră, până la urmă depindem de rezultate şi sper ca de la această partidă să fie un nou început pentur noi", a  declarat Badea, la microfonul televiziunilor care transmit Cupa României. 

Astra Giurgiu s-a calificat în finala Cupei României după executarea loviturilor de departajare. După 90 de minute, scorul a fost 1-0 pentru Dinamo, pe Stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, acelaşi cu care s-a impus Astra în meciul tur. Nu s-a mai marcat în prelungiri.

A marcat: A. Radu '89.

1-0, min. 89: Andrei Radu a vrut să centreze de pe partea stângă, dar balonul a prins o traiectorie către vinclul porţii lui Popa, peste goalkeeper-ul oaspeţilor.

La penaltiuri, scor 4-5, au marcat: Albentosa, Fabbrini, Anton, R. Grigore / Krpici, Wuthrich, Canadija, Jovanovici, Raspopovici;

Au ratat: Mihaiu, Nepomuceno / V. Gheorghe.

Primul a ratat Valentin Gheorghe de la Astra, care a trimis balonul în bară. Mihaiu avea de executat lovitura care ar fi dus-o pe Dinamo în finală, dar Popa a apărat prima dată. Arbitrul a considerat că portarul nu a rămas pe linia porţii şi Mihaiu a mai avut o ocazie de a termina meciul. Popa a apărat şi a doua oară, apoi Nepomuceno a trimis în bară balonul şi Raspopovici a transformat ultima lovitură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.