Fotbalistul echipei Astra Giurgiu, Alexandru Ioniţă, a declarat luni seară, după meciul cu FC Voluntari, pierdut cu scorul de 1-3, că arbitrul Iulian Călin nu ar fi trebuit să le acorde penalti gazdelor şi chiar i-a lăsat pe jucătorii pregătiţi de Claudiu Niculescu să tragă de timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Colegul meu Bejan a ţinut mâna pur şi simplu lipită de corp şi doar prin simplul fapt că s-a auzit că l-a lovit în mână a dat penalti. Ştiu că dacă depărtezi mâna de corp şi îţi măreşti aria, atunci se dă penalti. Domnii arbitri nu au cum să înţeleagă asta pentru că nu au jucat niciodată fotbal. Îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar şi la lovitura liberă din ultimele minute pur şi simplu jucătorii de la Voluntari vorbeau între ei. Se vedea clar că nu vor să fie atenţi la arbitri. Şi el continua să spună să fie atenţi la fluier. Era clar că îi lasă să tragă de timp. Îi spuneam domnului arbitru să fie atent la Balaur că trage de timp, îmi spunea să îmi văd de treaba mea. Îi lăsa, nu le spunea nimic. E clar că după o decizie ca aceasta se decide un meci. Ne-au dat 2-1 din penalti şi acolo s-a rupt totul. Toată lumea s-a dus la el şi i-a spus că l-a lovit în mâna care era lipită de piept, nu a fost nicio intenţie să oprească mingea cu mâna. El nu spunea nimic, spunea că a fost penalti, că aşa a decis dânsul. Suntem nemulţumiţi şi ne-am dori ca arbitrii să fie mai atenţi", a spus Ioniţă la Digi Sport.

Tehnicianul Edward Iordănescu a evitat să comenteze arbitrajul, însă a menţionat că şi-a format o opinie despre faza la care s-a acordat penalti. "Regret că s-a întâmplat ce s-a întâmplat la acea fază, la acel penalti s-a rupt echilibrul. Eu am făcut la vestiar faza, mi-am format o opinie clară, dar prefer să o ţin pentru mine. Eu am încredere în arbitri foarte tare. Ştiu că băieţii au protestat. Ăsta este fotbalul, trebue să învăţăm să acceptăm şi astfel de momente. Chiar dacă simţi nemulţumire nu ne scuză nimic atitudinea. Cartonaşele nu trebuia să fie luate şi pe viitor voi lua măsuri în sensul ăsta", a afirmat el. 

Formaţia Astra Giurgiu a fost învinsă, luni seară, la Ploieşti, cu scorul de 3-1, de echipa FC Voluntari, în ultimul meci al etapei a doua a Ligii I. Au marcat Erico '18 (autogol), Marinescu '62 (penalti) şi Tudorie '66 pentru FC Voluntari, respectiv Balaure '36 pentru Astra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.