Ion Ţiriac a declarat, într-un interviu pentru Euronews, că Simona Halep, care aşteaptă să fie judecată de TAS, a făcut o singură greşeală şi a fost prea ataşată de echipa sa. Ea a fost ţinută astfel un an şi jumătate în afara tenisului, ceea ce este “ca o pedeapsă cu moartea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Dopajul nu este o problemă de sport, este una socială. Trebuie să fie rezolvată în primul rând de politicieni. În ceea ce o priveşte pe Halep, vă rog, lăsaţi... O cunosc puţin pe Halep. O jucătoare de tenis în vârstă de 32 de ani care are vineri rezultat negativ, iar luni are rezultat pozitiv, cu 0.02 dintr-o substanţă care este sau nu este... Şi aşteaptă de un an şi jumătate să vadă ce este? INVENŢII. Cine acoperă ce?  Halep a făcut o singură greşeală. În momentul în care cineva spune ceva ea trebuie să zică: ‘Nu vorbiţi cu mine, vorbiţi cu echipa mea’. Nu totul este alb sau negru. Dar pot jura cu mâna pe biblie că, din când în când, este incorect, nedrept şi ilegal ce fac ei”, a spus Ţiriac.

El a amintit de cazul Andreea Răducan, de la Jocurile Olimpice din 2000, şi a adăugat: “Acum Simona trebuie să meargă la TAS. Simona a fost prea ataşată de echipă. Dar este regretabil şi este aproape sacrificiul vieţii ei. A ţine pe cineva de 33 de ani în afara tenisului timp de un an şi jumătate este ca o pedeapsă cu moartea. Se antrenează în fiecare zi. Dar este total nedrept”.

Ţiriac este de părere că Halep poate reveni în competiţii, dar nu pentru mult timp: “Da, poate reveni. Dar pentru cât timp? Cred că rar vezi o femeie de 35-36 de ani concurând. Îi doresc toate cele bune, dar asta este viaţa”.

Fostul sportiv a mai declarat că pentru terminarea războiului din Ucraina ar trebui să fie puşi la aceeaşi masă Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

“Este trist că vedem lucruri de genul Putin nu poate să stea la masă cu Zelenski. Băgaţi-i într-o cameră şi nu-i lăsaţi să iasă o săptămână, o lună, nu-mi pasă cât se bat, dar când ies s-a terminat cu războiul. (...) Cred că sunt prea mulţi bucătari în bucătărie. Prea mulţi încearcă să găsească idei. Cred că atunci când este un conflict între două părţi cele două părţi trebuie lăsate să rezolve conflictul. Pentru că altfel complicăm problema şi devine o problemă monstru. Sper că mă înşel”.

Ion Ţiriac a mai spus că Ilie Năstase este cel care a ds tenisul în arene, astfel că ar merita un monument. “Ilie Năstase a fost cel mai mare artist din tenis. Dacă merită cineva un monument în lumea tenisului, acela este Năstase. Năstase a luat tenisul de la country cluburi şi l-a dus în arene, pentru oameni”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.