Autorităţile sanitare italiene vor ridica, luni, interdicţia aplicată jucătorilor de la Inter Milano de a răspunde convocărilor la echipele naţionale, dacă rezultatele testelor pentru detectarea noului coronavirus vor fi negative, informează football-italia.net.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie îl nemulţumeşte pe antrenorul Antonio Conte, care şi-ar fi dorit să aibă la dispoziţie toţi jucătorii în perioada de întrerupere a Serie A pentru a face loc meciurilor echipelor naţionale.

La Gazzetta dello Sport relatează că fotbaliştii echipei Inter care vor rămâne la Milano vor putea să se antreneze într-o bulă deocamdată, dar formaţia nu are încă permisiunea să joace vreun meci.

Între jucătorii care au fost împiedicaţi să meargă la echipele naţionale se numără şi portarul Ionuţ Radu. Se pare că selecţionerul Mirel Rădoi a renunţat la el, după ce l-a înlocuit în lot cu Florin Iacob de la UTA.

Clubul Inter Milano a anunţat, joi, încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus în lot, după cel al portarului Samir Handanovici, astfel că a Agenţia de Protecţie Sanitară (ATS) din Milano a decis să interzică deplasarea la echipele naţionale pentru toţi jucătorii convocaţi.

"FC Internazionale Milano anunţă că Stefan de Vrij şi Matias Vecino au dat rezultate pozitive pentru Covid-19, în urma testelor efectuate ieri. Cei doi nerazzurri sunt deja în carantină acasă.

ATS din Milano, informat despre noile cazuri, a decis după cum urmează:

- Suspendă imediat orice tip de activitate a echipei timp de patru zile, inclusiv duminică 21 martie;

- Interzice disputarea meciului Inter-Sassuolo, programat sâmbătă, 20 martie 2021;

- Interzice răspunsul la convocare pentru toţi jucătorii chemaţi de echipele lor naţionale.

Luni, 22 martie, înainte de eventuala reluare a activităţilor, testele vor fi repetate întregii echipe", a anunţat clubul italian.

Ionuţ Radu urma să fie titular în meciul cu Sassuolo, după ce slovenul Handanovici a fost găsit pozitiv. De asemenea, jucătorul de 23 de ani era convocat la naţională pentru meciurile cu Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) şi Armenia (31 martie) din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.