Înmormântarea lui Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, decedat într-un accident de maşină în urmă cu aproape 10 zile, a fost devansată cu o zi şi va avea loc vineri, a anunţat Federaţia kenyană de atletism, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înmormântarea lui Kiptum trebuia să aibă loc iniţial sâmbătă, guvernul promiţându-i un "rămas bun eroic". Un oficial kenyan din domeniul atletismului a declarat marţi pentru AFP că "funeraliile de stat" au fost reprogramate pentru a se potrivi cu programul preşedintelui William Ruto, care va fi prezent. Ele vor avea loc, aşa cum era prevăzut, la Chepsamo, satul din Valea Rift (vest) în care trăiau atletul de 24 de ani şi familia sa.

Favorit al Jocurilor Olimpice de la Paris, el a murit în noaptea de duminică 11 februarie, după ce a maşina în care se afla a derapat de pe şosea în Kaptagat, în Valea Riftului, nu departe de locul unde locuia şi se antrena. Antrenorul său, Gervais Hakizimana, care se afla şi el în maşină, a murit pe loc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.