Justiţia indoneziană l-a condamnat la un an şi jumătate de închisoare pe Abdul Haris, arbitrul meciului dintre Arema FC şi Persebaya Surabaya, în timpul căruia a avut loc o busculadă care a dus la moartea a 135 de persoane, în octombrie 2022, la Malang, relatează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost condamnat, „din cauza neglijenţei sale care a provocat moartea oamenilor”, a spus judecătorul de la tribunalul din Surabaya.

Un alt oficial va fi audiat în timpul zilei de joi, în timp ce trei ofiţeri de poliţie sunt, de asemenea, acuzaţi de aceleaşi infracţiuni, iar soarta lor va fi decisă la o dată ulterioară.

O anchetă a Comisiei Indoneziene pentru Drepturile Omului a concluzionat că principala cauză a busculadei a fost reprezentată de tragerea a 45 de cartuşe cu gaze lacrimogene în  mulţime. O măsură de control a mulţimii interzisă de FIFA.

Fanii echipei Arema FC au invadat  terenul de pe stadionul Kanjuruhan din Malang City, după ce echipa lor a pierdut, scor 2-3, cu Persebaya Surabaya, în octombrie 2022. A fost pentru prima dată în mai bine de douăzeci de ani când Arema FC a pierdut în faţa marii sale rivale.

Poliţia, care a numit incidentul o „revoltă”, a încercat să-i convingă pe fani să se întoarcă în tribune şi a tras gaze lacrimogene după ce doi ofiţeri au fost ucişi. Multe victime au fost călcate în picioare.

Autorităţile au anunţat că 135 de oameni au murit şi 323 au fost răniţi.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.