Două sute de persoane au fost rănite după incidente produse la Torino, în timpul meciului dintre Juventus şi Real Madrid, scor 1-4, din finala Ligii Campionilor, anunţă agenţia Ansa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentele au avut loc în piaţa San Carlo, în centrul oraşului Torino, unde fanii urmăreau finala pe ecrane uriaşe.

Estampida de los hinchas de Juventus de la Plaza San Carlos de Turín:#ForzaJuve #Juventus #UCL #Torino

pic.twitter.com/qqrM2slYX2

— Guille Fernandez (@GuilleZNK) June 3, 2017

"Toată lumea urla, se împingea şi fugea", au spus martori oculari.

 

Incidentele au izbucnit după ce un fan ar fi urlat că la locul adunării ar fi amplasată o bombă, astfel că oamenii au început să fugă în diverse direcţii.

Răniţii au fost transportaţi la spitalul Molinette din Torino, acuzând diverse contuzii din cauza căzăturilor.

Potrivit Gazzetta dello Sport, în jurul orei locale 22.15, când Real conducea cu 3-1, cineva ar fi făcut o glumă proastă afirmând că a aruncat o bombă. "Un băiat a aruncat o petardă spunând că este o bombă, imediat m-am trezit aruncat pe pământ", a declarat un martor la Rainews24.

Gazzetta dello Sport notează că prăbuşirea unei balustrade care ducea la o parcarea subterană ar fi provocat haosul de la Torino.

"Ne-a fost atât de frică. Totul a pornit de un zvon ciudat, dar auzit de mai multe ori. Imediat s-a declanşat panica: Mulţimea s-a dus într-un capăt al pieţei, a încercat să se mişte, dar era foarte greu, erau foarte mulţi oameni. Imediat a fos la fel, dar într-un alt loc. Mulţi oameni au fost răniţi, era sticlă pe jos. Era greu să-ţi menţii calmul, am încercat să ajutăm persoane rănite, dar a fost extrem de dificil", a declarat Luca Feole, colaborator al Gazzetta dello Sport.

 

Glad it was a false alarm! #torino #juvereal pic.twitter.com/v1MSSHIuNU

— Haley Abel (@habel1012) June 3, 2017

Preşedintele clubului Juventus, Andrea Agnelli, a declarat, la Cardiff, că a aflat de incidentele de la Torino, fiind alături de victime: "Trebuia să fie o seară de bucurie, dar nu mă pot gândi decât la oamenii de la Torino, sunt alături de ei şi sper să avem ocazia să ne bucurăm anul viitor la Kiev", a spus Agnelli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.