Turul Italiei va începe la 6 mai 2022 la Budapesta. Starul Il Giro era programat în Capitala Ungariei încă din 2020, dar organizatorii au trebuit să se rezume numai la etape italiene din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii au prevăzut trei etape în Ungaria, cu unele modificări faţă de programul întocmit cu doi ani mai devreme. Cursa va debuta fără etapă contracronometru, ci cu una de 195 km care îi va duce vineri, 6 mai, pe ciclişti de la Budapesta la Visegrad.

A doua zi, este programată prima etapă contracronometru individual, pe un traseu budapestan cu lungimea de 9,2 km şi cu un final pe un fals plat în urcare. A treia şi ultima etapă maghiară, între Kaposvár şi Lacul Balaton (201 km), va fi favorabilă sprinterilor. Va urma o zi liberă, luni, pentru odihnă/transfer în Italia.

Dar acest anunţ al startului nu a eliminat toate întrebările despre traseul integral din 2022. RCS, organizatorul evenimentului, a optat pentru un serial: lunea viitoare vor fi anunţate etapele de sprint, marţi, etapele deluroase, miercuri, vor fi oficializate etapele montane, iar joi, etapa finală.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.