International Football Association Board (IFAB), organismul care stabileşte regulile jocului, studiază mai multe soluţii pentru a combate tragerile de timp la meciuri, între care şi interzicerea efectuării schimbărilor de jucători în prelungiri, informează presa engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O altă măsură ar presupune ca jucătorul schimbat să părăsească terenul prin locul cel mai apropiat şi nu pe la centrul terenului cum este acum.

IFAB declară război tragerilor de timp, după ce la un meci între Cardiff City şi Burnley din Premier League au fost înregistarte doar 42 de minute de joc efectiv. Timpul mediu de joc efectiv este de 55 de minute.

Pentru fiecare schimbare efectuată în timpul partidelor, arbitrul prelungeşte meciul cu 30 de secunde, însă s-a stabilit că de cele mai multe ori se depăşeşte acest timp.

Potrivit The Times, IFAB va discuta aceste măsuri în viitoarea Adunare Generală, care a va avea loc în martie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.