Horst Hrubesch, fostă glorie a Hamburgului din anii 80, a fost numit, luni, antrenor interimar până la sfârşitul sezonului, în speranţa de a reuşi in extremis să readucă echipa în 1.Bundesliga, după trei ani de "purgatoriu" în liga a doua, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu trei etape înainte de finalul campionatului, conducătorii HSV, în trecut un gigant al fotbalului german, au anunţat oficial demiterea antrenorului Daniel Thioune şi înlocuirea acestuia de către Hrubesch, campion european în 1980 şi vicecampion mondial în 1982, acum în vârstă de 70 de ani, fost antrenor la centrul de tineret.

Hamburger SV, echipă aflată pe locuri de a promova direct în cea mai mare parte a sezonului, a înregistrat cinci meciuri consecutive fără să câştige (trei egaluri şi două înfrângeri) în ultimele etape şi este doar pe locul 3, de baraj, la cinci puncte de Greuther Furth, de pe locul doi, care duce direct în 1.Bundesliga.

Holstein Kiel, de pe locul 4, care nu asigură nimic pentru promovare, are doua două puncte mai puţin ca HSV, dar şi trei jocuri nedisputate încă.

"Din păcate, echipa a jucat adesea sub nivelul ei în ultimele meciuri. Are o altă calitate decât aceea, pe care acum trebuie să o arătăm pe teren, în meciurile care ne-au rămas", a spus Hrubesch.

Horst Hrubesch a fost căpitanul HSV, echipă care a câştigat, în 1983, Cupa Campionilor Europeni (devenită ulterior Liga Campionilor), după ce a învins în finală, cu 1-0, pe Juventus Torino.

Fostul atacant a părsit echipa din Hamburg în 1983 pentru Standard Liege şi nu a jucat în dubla cu Dinamo Bucreşti, din toamna aceluiaşi an (calificare Dinamo în sferturi, după 3-0 şi 2-3).

Ca antrenor, el a pregătit echipe ca Wolfsburg, Swarovski Tirol, Hansa Rostok, Dinamo Dresda, Austria Viena, Samsunspor, dar şi naţionalele Germaniei under 21 şi olimpică, precum şi naţionala feminină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.