Selecţionerul Danemarcei, Kasper Hjulmand, a criticat penaltiul prin care echipa lui a fost eliminată de Anglia de la Euro-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost un penalti care nu ar fi trebuit să fie un penalti. Este ceva care mă enervează chiar acum. Suntem foarte dezamăgiţi. Ştiu că sună ciudat acum, dar nu pot să nu am aceste sentimente. Una este să pierzi un meci, se întâmplă, dar înfrângerea în acest fel este dezamăgitoare, deoarece aceşti băieţi au luptat mult. Se simte amar, dar trebuie să digerăm acest lucru înainte de a putea discuta despre aceste sentimente. Este o modalitate amară de a părăsi turneul. Modul în care am pierdut face mai greu să înţelegem de ce am pierdut. Trebuie să fiu atent la ceea ce spun. Avem un grup uimitor şi cu siguranţă putem face din nou ceva grozav. Poate că îmi este mai uşor să spun cum mă simt în câteva zile. Nu pot descrie cât de mult admir staff-ul tehnic din spatele acestor jucători, au trecut prin atât de multe. Avem doi oameni din staff care au salvat viaţa unuia dintre cei mai buni jucători ai noştri. Am luptat ca nebunii şi am jucat un fotbal bun şi sunt recunoscător Danemarcei, întregii naţiuni. Aveam nevoie de empatie când s-a întâmplat acel lucru cu Christian, am primit multă dragoste şi sprijin şi a fost uimitor să simţim asta. Din păcate, nu am ajuns în finală, dar vom ataca din nou, iar viitorul nostru este plin de speranţă şi credinţă. Aceşti tipi sunt remarcabili şi întreaga naţiune poate fi mândră, sunt o echipă extraordinară şi au făcut o treabă uimitoare. Au făcut Danemarca mândră", a spus Hjmuland.

Cu toată amărăciunea eliminării, el a avut tăria de a-l felicitat pe rivalul său de miercuri seară: "Vreau să-l felicit pe colegul meu Gareth (n.r. - Southgate). Am urmărit ce a făcut federaţia şi cum lucrează cu tinerii jucători, cum se implică şi cum se comportă cu valorile pe care le are. Modul în care el comunică este remarcabil. Felicitări Gareth, faci o treabă grozavă într-o muncă dificilă."

Anglia a învins, miercuri, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, reprezentativa Danemarcei şi s-a calificat în premieră în finala unui turneu final al Campionatului European, în care va întâlni Italia.

Au marcat: Kjaer '39 (a), Kane '104 / Damsgaard '30.

În minutul 102, Sterling a obţinut uşor un penalti, după ce a "plonjat" acuzând o intervenţie asupra sa a lui Maehle. Faultul a fost confirmat de VAR. Kane a executat lovitura de la 11 metri, Schmeichel a respins în faţă şi tot atacantul de la Tottenham a trimis balonul în poartă.

Ultima partidă a competiţiei va avea loc duminică, de la ora 22.00, tot pe Stadionul Wembley.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.