Naţionala de handbal masculin a Spaniei a obţinut, duminică, medalia de bronz la Campionatul Mondial, după ce a învins în finala mică a competiţiei reprezentativa Suediei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spania s-a impus cu scorul de 39-36 (18-22).

Duminică va avea loc şi finala CM, pentru a cincea oară în competiţiile majore, între Danemarca şi Franţa, deţinătoarele titlului mondial, respectiv cel olimpic.

În semifinale, identice cu cele de la ediţiile din 2011 şi 2021, Danemarca - Spania 26-23 şi Franţa - Suedia 31-26.

Indiferent de rezultatul din finala CM 2023, Danemarca este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, adversara sa Franţa fiind calificată la turneul final în calitate de gazdă.

Naţionala României nu s-a mai calificat la un turneu final mondial din 2011, când s-a clasat pe locul 19. În calificările pentru ediţia CM din 2023, tricolorii au fost eliminaţi în faza play-off de echipa Macedoniei de Nord, care a încheiat competiţia din Polonia şi Suedia pe locul 27.  

Danemarca a câştigat ultimele două ediţii ale Campionatului Mondial, în 2019 şi 2021.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.