Naţionala de handbal masculin a României a învins duminică, pe teren propriu, reprezentativa Ucrainei, scor 34-26 (18-14), în al doilea meci din grupa 4 preliminară a Campionatului European din 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai României au fost Grigoraş 9 goluri, Negru 7, iar din echipa Ucrainei s-a remarcat Turcenko 6 reuşite.

În cealaltă partidă din etapa a II-a se duelează, tot duminică, Insulele Feroe - Austria.

În meciul de debut din grupa 4, tricolorii antrenaţi de Xavi Pascual au foat învinşi de Austria, scor 36-32 (18-11), astfel că au 2 puncte după primele două etape.

Urmează disputele cu Insulele Feroe (8 şi 11 martie 2023), respectiv returul cu Austria (26 aprilie) şi cu Ucraina (30 aprilie).

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 vor obţine ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie.

Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 - Suedia, Spania şi Danemarca.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.