EHF a anunţat, marţi, programul meciurilor din grupele preliminare ale Campionatului European din 2024, la care România s-a calificat după 28 de ani. Tricolorii vor debuta în 12 ianuarie, cu Austria, echipa care a învins România de două ori în calificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit EHF, meciul România – Austria este primul din grupa B, în 12 ianuarie, de la ora 19.00. În aceeaşi zi se va disputa şi Spania – Croaţia. În 14 ianuarie, România va juca cu Spania (19.00), iar în ultima partidă din grupa B va întâlni Croaţia, în 16 ianuarie (19.00). Meciurile din grupa B se joacă la Mannheim.

Componenţa grupelor CE2024 este:

A – Franţa, Germania, Macedonia de Nord, Elveţia;

B – Spania, Austria, Croaţia, România;

C – Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru;

D – Norvegia, Slovenia, Polonia, Insulele Feroe;

E – Suedia, Olanda, Bosnia, Georgia;

F – Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia.

Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în faza grupelor principale.

Turneul final al CE2024 va avea loc între 10-28 ianuarie, în şase oraşe din Germania, cu meciul de deschidere Germania – Elveţia, la Düsseldorf, şi finalele la Koln.

România s-a calificat la turneul final în urma rezultatelor din grupa 4 preliminară: 26-28 şi 25-17 cu Insulele Feroe, 32-36 şi 30-35 cu Austria, 34-26 şi 26-31 cu Ucraina.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Titlul european a fost câştigat în 2022 de Suedia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.