Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Herning, în al doilea meci din grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial. Căpitanul Cristina Neagu, care a reluat antrenamentele după accidentarea la genunchi, nu a intrat nici în acest meci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aplauzele galeriei tricolore, pentru România au marcat Buceschi 8 goluri, Seraficeanu 7, Dincă 4, Pintea 4, Laslo 4, Popa 2, Ostase 2, Dindiligan 2, Gogîrlă 2, Bazaliu 1, Bucur 1. Din echipa Serbiei s-au remarcat Jovovic 5 şi Janjusevic 5.

 

Aflată în recuperare după o accidentare la genunchi, căpitanul Cristina Neagu nu a jucat nici în al doilea meci de la CM, dar a reluat atrenamentele. Ea şi-a încurajat coechipierele din tribună, iar în finalul partidei fanii României i-au strigat numele.

Tot duminică se va disputa în grupa E şi partida Danemarca – Chile. S-au mai jucat cele dintre Croaţia – China 39-13 (grupa A) şi Ucraina – Kazakhstan 37-24 (G), iar celelalte programate sunt între Senegal – Suedia (A), Groenlanda – Austria şi Norvegia – Coreea de Sud (B), Brazilia – Spania (G).

În prima etapă a grupei, România a trecut la scor de Chile, 44-19, iar după două runde are 4 puncte. Următoarea partidă opune gazda Danemarca, în 5 decembrie, de la ora 21.30.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Din cele opt grupe preliminare a câte patru echipe, primele trei clasate se vor califica în grupele principale, de unde locurile 1-2 intră în sferturi.

Echipa tricoloră ar urma să joace în grupa principală III, cu meciuri programate în 7, 9 şi 11 decembrie. Sferturile de finală vor avea loc 12-13 decembrie, semifinalele în 15 decembrie, iar finalele pentru medalii în 17 decembrie.

Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Ea a anunţat că va fi ultimul său Campionat Mondial şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea trofeului mondial este Norvegia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.