Naţionala Japoniei este ultima calificată în grupa principală III, din grupa preliminară F, din care provin adversarele României în a doua fază a Campionatului Mondial. Germania şi Polonia erau calificate anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Japonia a învins, luni, reprezentativa Iranului, scor 42-10 şi se clasează pe locul 3 în grupa F. Ultima dispută va avea loc, luni seară, între echipele de pe primele două locuri, Germania şi Polonia, iar rezultatul va stabili clasamentul final.

Cele trei echipe sunt adversarele României în grupa principală III, cu meciuri programate în 7, 9 şi 11 decembrie.

Tricolorele ocupă locul 2, cu 4 puncte, în grupa E, după victoriile cu Chile (44-19) şi cu Serbia (37-28). Cu acelaşi număr de puncte este lider Danemarca, tot cu două victorii, iar România se va duela cu nordicele marţi, de la 21.30, pentru 2 puncte preţioase în calculele clasamentului din grupa principală III.

În această fază se ajunge cu punctele acumulate în disputele cu celelalte echipe calificate din grupa preliminară. Primele două clasate în grupa III se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Ea a anunţat că va fi ultimul său Campionat Mondial şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea trofeului mondial este Norvegia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.