Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Herning, de reprezentativa Germaniei, scor 24-22 (9-12), în prima partidă din grupa principală III a Campionatului Mondial. România a ratat orice şansă la sferturi şi, implicit, la calificarea la turneele preolimpice. Căpitanul Cristina Neagu a jucat primele minute la CM, după perioada de recuperare în urma unei accidentări la genunchi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele marcatoare ale României au fost Buceschi 8 goluri, Pintea 3, Neagu 3, iar din echipa Germaniei s-au remarcat Lott 4 şi Doll 4.

Căpitanul Cristina Neagu a intrat în minutul 19, a pus accentul pe pase decisive, a marcat 3 goluri, însă jocul din repriza secundă al României a fost de nerecunoscut, presărat cu greşeli individuale şi 10 minute fără a marca, astfel că înfrângerea a fost previzibilă. Cea mai bună jucătoare tricoloră a fost portarul Daciana Hosu, cu 13 intervenţii, din care 2 de la 7 metri.

FOTO: IHF
FOTO: IHF

În primul meci al zilei din grupa III, Serbia – Polonia 21-22, iar ultima dispută de joi va fi între liderul Danemarca şi Japonia.

România, care rămâme cu 2 puncte în grupa III, va mai juca două partide, sâmbătă, cu Japonia (ora 16.40), şi în 11 decembrie, cu Polonia (19.00).

Tricolorele s-au calificat în grupele principale ale CM după ce s-au clasat pe locul 2 în grupa preliminară E, în urma rezultatelor: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia şi 23-39 cu Danemarca.

Primele două clasate în grupele principale se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera a fost o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar fi permis să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Nu a jucat la ediţia precentă a CM şi a anunţat că va fi ultima sa participare şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea trofeului mondial este Norvegia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.