Campioana en-titre la handbal feminin, Rapid Bucureşti, va debuta în deplasare în grupa B a Ligii Campionilor, iar vicecampioana CSM Bucureşti pe teren propriu, în grupa A.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rapid Bucureşti va întâlni în prima etapă a grupei B, în deplasare, pe HC Lokomotiva Zagreb, în 10 septembrie.

În grupa A, CSM Bucureşti, sfert finalistă în sezonul trecut, va juca pe teren propriu, tot în 10 septembrie, cu Krim Ljubljana.

Doar şase etape se vor juca din viitoare stagiune în prima fază, competiţia urmând a fi întreruptă după etapa din 22 octombrie, pentru desfăşurarea Campionatului European. Liga Campionilor se va relua în 3-4 decembrie.

Cele 14 etape din grupe se vor încheia în 11 februarie 2023, iar apoi vor avea loc cele din faza play-off, între 18-26 martie, urmate de sferturile de finală (29 aprilie - 7 mai) şi Turneul Final Four de la Budapesta (3-4 iunie).

În stagiunea precedentă, vicecampioana CSM Bucureşti a atins faza sferturilor de finală în Liga Campionilor, competiţie pe care a câştigat-o în 2016, iar în următorii doi ani a obţinut medaliile de bronz.

La rândul său, Rapid Bucureşti a câştigat trofeul în 1964, când competiţia se numea European Champions Cup, iar în 1968 a jucat semifinale.

În 2022, trofeul Ligii Campionilor a fost câştigat de formaţia Vipers Kristiansand.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.