Simona Halep, locul I WTA, a dat publicităţii un comunicat, în care îşi anunţă retragerea de la Turneul Campioanelor, din cauza accidentării la spate, afirmând că va face tot posibilul să revină şi să se califice la ediţia de anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din nefericire, după multe discuţii cu echipa mea şi cu medicii, am luat decizia de a mă retrage de la Turneul Campioanelor. Voiam să termin 2018 la un înalt nivel, după un an incredibil, dar din nefericire accidentarea mea la spate nu s-a vindecat în felul în care am fi vrut şi trebuie să pun înainte sănătatea pe termen lung. Sunt tristă că nu pot să joc la a cincea şi ultima ediţie, aici, la Singapore, dar sunt încrezătoare că aceasta este decizia corectă şi voi face tot ce pot să revin şi să lupt pentru locul meu la Turneul Campioanelor, anul viitor. Singapore este un oraş special şi sunt sigură că fanii se vor bucura să vadă un tenis feminin fantastic în această săptămână", a declarat Halep, într-un comunicat.

Simona Halep este singura jucătoare în activitate care s-a calificat de cinci ori la rând la Turneul Campioanelor. Ea s-a calificat prima la Turneul Campioanelor pentru a doua oară consecutiv. În cele patru participări la Singapore, românca a jucat o dată finala, în 2014, la prima participare, dar la următoarele trei ediţii nu a trecut de faza grupelor.

În acest an, Halep va fi înlocuită la competiţia de la Singapore de olandeza Kiki Bertens, locul 10 WTA.

Turneul Campioanelor se dispută în 2018 pentru ultima dată la Singapore, contractul de organziare luând sfârşit. De anul viitor, finala sezonului se va disputa la Shanzhen, în baza unei înţelegeri cu WTA pe zece ani.

Premiile se vor dubla faţă de competiţia care va fi în acest an la Singapore pentru ultima dată, încă de la prima ediţie din 2019, de la şapte milioane de dolari la 14 milioane de dolari.

Organizatorii chinezi vor investi 450 de milioane de dolari într-un nou centru de tenis, în centrul oraşului, care va avea o sală de 12.000 de locuri.

La Shnezhen se dispută un turneu WTA de 280 de puncte, în ianuarie, câştigat de două ori de Simona Halep, în 2015 şi 2018, şi unul ATP de 250 de puncte, în septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.