Simona Halep, locul I WTA, va evolua, vineri, de la ora 08.00, cu Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 6, în semifinalele turneului de la Shenzhen. După ce vor fi adversare, cele două românce vor fi coechipiere în proba de dublu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Halep şi Begu s-au mai întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, de fiecare dată impunându-se actulaul lider WTA. Ultima dată, ele au jucat una împotriva celeilalte la Wuhan, în turul secund, în septembrie 2016. Atunci, Begu s-a retras la scorul de 6-3, 2-0, 15-0, pentru adversară, din cauza unei accidentări.

În întâlnirea precedentă, din acelaşi an, Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-3, 0-6, 6-1, pe Begu şi s-a calificat în semifinalele Madrid Open, după un meci în care jucătoarea din Constanţa a fost foarte nervoasă şi s-a plâns că Irina este sfătuită de staf la fiecare punct.

Setul al doilea a început cu un break a lui Begu. Halep a jucat din ce în ce mai slab şi Irina a mai reuşit un ghem pe serviciul constănţencei, ducând scorul la 3-0. Antrenorul Darren Cahill a intervenit să o ajute, însă Halep i s-a plâns că Irina Begu este sfătuită din loja ei la fiecare minge. Intrată foarte nervoasă pe teren, Halep a risipit aproape toate punctele şi setul s-a încheiat cu un 6-0 neaşteptat pentru Begu, după alte 24 de minute. În cele din urmă, Halep s-a impus în decisiv.

După acel meci, cele două jucătoare şi-au strâns mâna cu răceală. Halep şi-a cerut iertare în faţa publicului, pentru ieşirile avute. Apoi, ea a afirmat că setul secund poate fi considerat un cadou de Paşte. "Să fie un cadou primit, ce pot să zic? Pentru a câştiga un set, trebuie să munceşti. Eu consider că am intrat mai agresivă în teren, în setul doi, am luat mingea mai repede. Până la 3-0 s-a jucat, după care au existat câteva puncte pe care mi le-a dat, însă de la a da un set, la a câştiga cineva un set e o cale lungă", a reacţionat Begu.

Jucătoarea din Bucureşti a adăugat că nu vrea un scandal cu Halep. "Nu ştiu dacă a fost rece sau nu (n.r. - salutul), dar nu cred că ar trebui să fie altfel. Adrian (n.r. - antrenorul Adrian Cruciat), indiferent de meci sau de cine joc, se comportă la fel. Nu face ceva în plus, dacă joc cu o româncă sau nu. Poate şi echipa ei a fost într-un fel, dar nu vreau să discut şi să intrăm într-un scandal, pentru că nu e ok nici pentru noi, nici pentru România. Prefer să nu spun mai multe. Nu îmi doresc un scandal şi nu vreau să fiu implicată în aşa ceva. E uşor la nervi să spui ceva. Probabil că a fost tensionată", a declarat Begu.

Acel incident este, probabil, dat uitării de cele două. Ele au acceptat să fie coechipiere la dublu, mai întâi în întâlnirea de Cupa Federaţiei cu Marea Britanie, din 22-23 aprilie 2017, apoi şi la alte competiţii.

În cealaltă semifinală de simplu de la Shenzhen, Maria Şarapova, locul 59 WTA, o va înfrunta pe deţinătoarea trofeului, Katerina Siniakova din Cehia, nu înainte de ora 10.00.

După disputarea semifinalelor de simplu vor urma cele de dublu. Conform programului, Halep şi Begu vor da piept cu cuplul Anna Blinkova/Nicola Geuer (Rusia/Germania), în prima întâlnire din penultimul act al probei de dublu de la Shenzhen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.