Guvernul italian a decis să relaxeze măsurile de carantină în cazul înregistrării unui caz de infectare cu noul coronavirus la cluburile din Serie A, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a dat undă verde unei carantine mai puţin stricte, care va consta, acum, în cazul unui test pozitiv descoperit în cadrul unei echipe, în izolarea doar a persoanei infectate, nu a întregii echipe şi staff-ului acesteia, aşa cum era stabilit iniţial.

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a salutat această decizie, considerând-o "un nou pas către sfârşitul acestui sezon sportiv". Fiecare jucător, inclusiv întregul staff, va fi testat în ziua meciului.

Campionatul italian urmează să reia în acest week-end după trei luni de întrerupere din cauza pandemiei de coronavirus. Nu vor fi primele meciuri de fotbal care se vor disputa, deoarece s-au jucat deja partide în Cupa Italiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.