Guvernul german şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la înmulţirea manifestărilor antisemite pe stadioane şi cere federaţiei de la Frankfurt mai multă fermitate în combaterea acestora, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Felix Klein, responsabil în guvernul de la Berlin cu lupta împotriva antisemitismului, cere federaţiei să acţioneze mai eficient contra acestor manifestări, "din nefericire din ce în ce mai răspândite pe stadioane".

"Cred că noul preşedinte al DFB (n.r. - Fritz Keller, preşedintele clubului Freiburg, care ar urma să fie ales la 27 septembrie) trebuie să se autosesizeze în această problemă şi DFB trebuie să-şi folosească mai bine mijloacele de care dispune", a declarat la un post TV Klein, care a adăugat că primeşte în fiecare săptămână rapoarte despre incidente antisemite.

"Organele de control existente nu reacţionează atât de repede şi atât de ferm", a precizat el.

Cel mai recent incident de acest fel a avut loc la meciul Eintracht Frankfurt - Strasburg, din play-off-ul Ligii Europa, iar vizată a fost brigada israeliană de arbitri, condusă de Orel Grinfeld.

Clubul gazdă a promis că vinovaţii vor fi interzişi la meciurile echipei.

"Este exact semnalul cel bun, dar alte cluburi din Germania nu au fost la fel de clare", a comentat Klein, decizia celor de la Eintracht.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.