Gremio Porto Alegre a câştigat, miercuri, pentru a treia oară în istorie Copa Libertadores, prima dată după 22 de ani. Brazilienii au mai intrat în posesia celui mai important trofeu rezervat echipelor sud-americane de club în 1983 şi 1995.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, în meciul retur al finalei, în faţa a 47.000 de spectatori, Gremio a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0), formaţia argentiniană Lanus. Fernandinho ' 27 şi Luan '42 au marcat pentru oaspeţi, în timp ce Jose Sand '72 a redus din diferenţă, din penalti. Ramiro (Gremio) a fost eliminat în mintul 83.

Peste 30.000 de spectatori au fost prezenţi pe stadionul din Porto Alegre şi au urmărit finala pe un ecran uriaş.

Gremio a câştigat şi meciul tur, cu scorul de 1-0. Echipa braziliană va participa la Cupa Mondială a cluburilor, programată între 6 şi 16 decembrie la Abu Dhabi, fiind direct calificată în semifinale. 

Antrenorul Renato Gaucho a devenit primul care câştigă Copa Libertatores ca tehnician şi ca jucători. El a fost pe teren la succesul lui Gremio din 1983.

Câştigătoarea trofeului din 2016, echipa columbiană Atletio Nacional, a fost eliminată în faza grupelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.