Gimnaştii Andrei Muntean şi Cristian Băţagă s-au calificat, miercuri, în finale la inele şi cal cu mânere, la Cupa Mondială de la Doha. Pentru antrenorul lor, fostul multiplu campion Marius Urzică, a fost debutul la cârma lotului masculin al României într-o competiţie oficială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci gimnaşti, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Cristian Băgaţă şi Andrei Muntean, respectiv Maria Holbură au luat startul, miercuri, în calificări la Cupa Mondială de la Doha.

Doar doi din cei cinci gimnaşti tricolori au trecut de calificările din prima zi: Andrei Muntean la inele şi Cristian Băţagă la cal cu mânere.

Clasările sportivilor noştri în calificări sunt următoarele: sol – Adelin Kotrong (locul 16), Vlad Cotuna (34), cal cu mânere – Cristian Băţagă (8), Adelin Kotrong (25), inele – Andrei Muntean (locul 3), respectiv la paralele – Maria Holbură (12).

Doar primii opt clasaţi au obţinut calificarea în finale.

Pentru antrenorul lotului masculin al României, Marius Urzică, etapa de Cupă Mondială de la Doha reprezintă debutul într-o competiţie oficială din această postură, după ce a obţinut medalii la toate marile competiţii internaţionale în calitate de sportiv. Urzică a fost numit la lotul naţional în decembrie 2017.

Calificările vor continua joi cu celelalte aparate la feminin şi masculin, iar finalele se vor încheia sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.