Ultima notă de 10 din gimnastica mondială, acordată la Jocurile Olimpice, îi aparţine Laviniei Miloşovici, care a fost încoronată cu aur la JO din 1992, după finala la sol. Luni se împlinesc trei decenii de la performanţa sportivei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Performanţa Laviniei Miloşovici a intrat în istoria gimnasticii, iar luni, la 30 de ani de reuşita sa de la Barcelona, forul european de profil (European Gymnastics) a oferit înregistrarea video a exerciţiului de la sol.

Lavinia Miloşovici va împlini 46 de ani în 21 octombrie, iar când a obţinut 10 la sol, la JO de la Barcelona, avea 15 ani.

La ediţia din 1992 a cucerit patru medalii pentru România: aur la sol şi sărituri, argint cu echipa şi bronz la individual-compus.

Şi-a încheiat cariera cu un total de 26 de medalii în marile competiţii, din care şase olimpice, 13 mondiale şi şapte europene. 11 sunt de aur.

S-a retras din gimnastică în vara anului 1997.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.