Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis ca Gigi Becali să fie penalizat cu suma totală de 30.000 de lei ca urmare a unor sesizări ale Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Admite cererea formulată de reclamanta Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva pârâtului Becali George În baza art. 52.2.b şi art. 52.4 cu aplicarea art. 12, 14 Bis şi 15 din RD, pârâtul Becali George se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei” şi “Admite cererea formulată de reclamanta Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva pârâtului Becali George În baza art. 52.2.b şi art. 52.4 cu aplicarea art. 12, 14 Bis şi 15 din RD, pârâtul Becali George se sancţionează cu penalitate sportivă de 20.000 lei”, sunt cele două decizii ale comisiei.

Comisia de Disciplină şi Etică a rămas în pronunţare în alt dosar care îl vizează pe Gigi Becali, de această dată după o sesizare a FRF.

Articolele menţionate în decizii prevăd următoarele:

Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

2 Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:

b) dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este dela 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicată anterior”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.