Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, i-a scris premierului britanic Boris Johnson, cerându-i să intervină pentru eliberarea jucătorilor din Premier League convocaţi la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"I-am scris prim-ministrului britanic Boris Johnson despre restricţiile de carantină impuse jucătorilor care se întorc în Anglia după ce au evluat în ţările de pe lista roşie. I-am cerut sprijinul necesar, în special pentru ca aceşti jucători să nu fie privaţi de posibilitatea de a-şi reprezenta ţara în meciurile de calificare pentru Cupa Mondială. Am sugerat ca o abordare similară cu cea adoptată de guvernul britanic în timpul turneului final al Euro 2020 să fie implementată în vederea următoarelor meciuri internaţionale", a precizat Infantino, într-un comunicat.

Şeful FIA a transmis acelaşi mesaj şi pentru liga spaniolă, care şi-a anunţat intenţia de a proceda la fel ca Premier League: "Mulţi dintre cei mai buni fotbalişti de pe planetă joacă în Anglia şi Spania şi credem că şi aceste ţări împărtăşesc responsabilitatea păstrării şi protejării integrităţii sportive a competiţiilor din întreaga lume".

Cluburile din Premier League refuză să lase 60 de jucători străini la echipele naţionale, din cauza Covid-19. Măsura vizează jucători din aproape 26 de ţări.

Oficialii din Premier League anunţă că decizia s-a luat în unanimitate, deoarece la întoarcere jucătorii ar trebui să stea zece zile în carantină.

Preşedintele Premier League, Richard Masters, a afirmat că ar fi total lipsi de logică "în circumstanţele actuale" ca jucătorii să fie lăsaţi la echipele naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.