Germania va pune la dispoziţia sportivilor ucraineni centrele salle de pregătire, în vederea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris, din 2024, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Oribila agresiune rusă a lovit din plin sportul ucrainean”, a declarat miercuri ministrul german al Sporturilor, Nancy Faeser, precizând că Germania este solidară cu Ucraina şi în această privinţă.

Aproximativ 220 de sportivi şi antrenori ucraineni au fost ucişi şi 320 de baze sportive au fost distruse parţial sau total de la începutuul războiului din Ucraina, într-un interval de un an.

“Vrem să ne aducem contribuţia, să îi ajutăm pe sportivii ucraineni în pregătirea lor. Le vom permite sportivilor şi sportivelor de nivel înalt din Ucraina să se antreneze în Germania pentru competiţiille internaţionale”, a explicat Nancy Faeser.

Astfel, “Olympiastützpunkten”, centrele regionale de pregătire olimpică în Germanaia, vor fi puse la dispoziţia ucrainenilor în scopul pregătirii lor pentru competiţia de anul viitor.

În 2021, la Tokyo, Ucraina a obţinut 19 medalii olimpice şi 98 de medalii paralimpice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.