Britanicul George Russell va fi la volanul unuia dintre cele două monoposturi ale echipei de Formula 1 Williams în sezonul 2019, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Russell, 20 de ani, pilot din sfera de influenţă a Mercedes, a semnat un contract "multianual" cu echipa de la Grove. El are succese importante în seriile junior în care a participat, fiind campion în Formula 4 în 2015, în GP3 în 2017 şi foarte aproape de titlu în acest an, în Formula 2, "anticamera" Formulei 1.

Anul trecut, el a fost pilot de rezervă la Mercedes şi a testat monopostul Force India la finalul lui 2017.

Cel mai probabil, Russell îl va înlocui pe canadianul Lance Stroll, deşi Williams nu a făcut nicio precizare în acest sens. Pentru al doilea loc în cadrul echipei candidează mai mulţi sportivi, între care rusul Serghei Sirotkin, actual driver, un alt rus, Artem Markelov, dar şi polonezul Robert Kubica, pilotul de rezervă al team-ului britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.