Pilotul britanic George Russell (Williams) va evolua pentru campioana mondială Mercedes din sezonul viitor al Campionatului Mondial de Formula 1, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Venirea lui Russell, 23 de ani, la Mercedes a fost oficializată la o zi după ce echipa de la Brackley a renunţat la finlandezul Valtteri Bottas, după cinci sezoane. Actulalul pilot secund Mercedes va concura la Alfa Romeo, din 2022.

Vorbind despre şansa care i-a fost acordată, Russell a spus: "Aş minţi dacă aş spune că nu sunt foarte fericit. Este o oportunitate imensă pe care vreau să o apuc cu ambele mâini."

Russell a făcut parte din programul Mercedes de dezvoltare a carierei tinerilor piloţi, începând în 2017 şi a câştigat seria GP3 în acelaşi an.

După ce a câştigat titlul în Formula 2m în următorul sezon, Mercedes a obţinut un acord de trei ani pentru ca Russell să evolueze În Formula 1 la Williams, din 2019.

Deşi echipa cu sediul la Grove s-a zbătut în coada grilei, Russell a reuşit câteva rezultate peste valoarea monopostului său.

După ce a obţinut primele puncte pentru Williams la Marele Premiu al Ungariei (poziţia a opta), el a ocupat locul al doilea la Marele Premiu al Belgiei, afectat de ploaie.

Russell nu este străin de echipa Mercedes, el înlocuindu-l, anul trecut, pe Hamilton la Marele Premiu al Bahrainului de la Sakhir, când campionul mondial a contractat coronavirusul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.